Vrouwenkoor Thorensis

Over Thorensis

Vrouwenkoor Thorensis is niet alleen bekend in de eigen regio maar ook ver daarbuiten. Thorensis is in 1995 opgericht en telt 20 actieve leden. Sinds 1997 staan we onder leiding van Esther Zaad. De ontwikkeling van het repertoire en de koorklank leidde voor het eerst in 2001 bij het Limburgs Korenfestival te Weert tot een eerste plaats.
In 2008 behaalde Thorensis bij het Limburgs Korenfestival een eerste prijs met lof van de jury in de A categorie.
Diverse geslaagde festivals volgden, in 2010 haalden we een plaats in de halve finale van het Nederlands Korenfestival.
Na de vele successen de afgelopen jaren is Thorensis een veelgevraagd koor. In 2011 hebben we op Koninginnedag opgetreden voor de Koninklijke Familie.

Graag nemen we deel aan activiteiten in Thorn. Zo zongen we tijdens de mis van de historische stoet "Beleef Thorn" en verleenden we medewerking aan het tv programma "De Invasie" over Thorn. Met veel plezier hebben we samen met de rappers van Brownie Dutch het lied "Svatba" op een heel unieke wijze gezongen.
Ook nam Thorensis in 2012 deel aan het finaleweekend van het Nederlands Koor Festival in Haarlem waarbij we in de categorie Klassiek op de derde plaats eindigden.
In 2013 heeft Thorensis als hoogtepunt een veelzijdig zomerconcert in Thorn georganiseerd. Daarnaast hebben we met plezier deelgenomen aan een regieworkshop o.l.v. Meta Stevens en een workshop met Kentaro Sato.

Thorensis blijft streven naar perfectie in koorklank en samenzang, waarbij het plezier van het samen zingen niet uit het oog wordt verloren.